«Καθαρός λόγος»

Όταν έρχεται ένα κείμενο στα χέρια του ηθοποιού συχνά υπάρχει ένα νεφέλωμα. Από πού να ξεκινήσω; Τί να κάνω με αυτό το κείμενο; Και κυριαρχεί τρόμος.

 

Στο σεμινάριο οι συμμετέχοντες θα δουλέψουν με τέτοιο τρόπο:

  • ώστε να εξαλειφθεί η αγωνία
  • να αρχίσει να έρχεται η απόλαυση ενασχόλησης με το κείμενο
  • φέρνοντας ένα αποκαλυπτικό αποτέλεσμα μέσα από την ξεχωριστή προσωπικότητα του κάθε ηθοποιού.

 

Πώς μελετάω αυτό το κείμενο. Πώς προσεγγίζω έναν ρόλο. Ο ηθοποιός είναι σημαντικό να χτίζει διαρκώς την τεχνική του και να επενδύει στην μεθοδολογία του, ώστε να μην βασίζεται στο συναίσθημα και στο τυχαίο.

 

Στο σεμινάριο οι συμμετέχοντες:

  • θα εκπαιδευτούν πάνω σε χρήσιμα εργαλεία διαχείρισης ενός κειμένου. Σκοπός του σεμιναρίου είναι να αποκτήσει ο ηθοποιός συγκεκριμένο τρόπο εργασίας και μελέτης ενός μονολόγου.
  • μέσα από ασκησιολόγιο θα εξασκηθούν στη σωστή εκφορά του λόγου και θα καλλιεργήσουν έναν κιναισθητικό τρόπο αντιμετώπισης του κειμένου.

 

Το κείμενο είναι σώμα που δονείται, πάλλεται. Ποιά συγκεκριμένα εργαλεία μπορεί να μεταχειριστεί ο ηθοποιός, ώστε να καταφέρει να μετατρέψει έναν μονόλογο από κείμενο σε ζωντανό σκηνικό λόγο.

Ένα κείμενο κρύβει άπειρες εικόνες μέσα του.

Πώς τις μεταφέρω στον θεατή; Πώς δημιουργώ και μεταφέρω συναισθήματα σε αυτόν που με ακούει και με βλέπει; Πώς τον συν-κινώ;

Οι συμμετέχοντες θα εργαστούν πάνω σε μονολόγους αγγελιαφόρων καθώς και σε αποσπάσματα θρήνων από έργα δικής τους επιλογής αρχαίας τραγωδίας.

2/03, 16/03, 23/03, 30/03, 6/04, 13/04, 27/04, 18/05, 25/05, 1/06, 08/06, 15/06

15:00 – 17:00

100+ ΦΠΑ

? horosworkshops@gmail.com
☎️ 6988441969
ή πατήστε εδώ και στείλτε μας e-mail μέσω της φόρμας επικοινωνίας