«Έγραψαν για τον Γκοντό» – To Spirto
Από Τόνια Τσαμούρη & To Spirto - Team

Τόνια Τσαμούρη, tospirto

«Η πρώτη σκηνοθετική δουλειά της Έλενας Μαυρίδου χαρακτηρίζεται από μια ενδιαφέρουσα οπτική, διαθέτει καλό ρυθμό και προσεγμένες ερμηνείες.
Κατάφερε να αποδώσει την τραγικότητα των ηρώων μέσα από μια πιο ανάλαφρη και σε αρκετά σημεία κωμική ματιά, ενώ έφερε επίσης το κλοουνίστικο στοιχείο που δεσπόζει στο έργο του Μπέκετ. Ταυτόχρονα εισήγαγε τόσο την έννοια του χρόνου, όσο και τα μυστήρια που καλύπτουν την ανθρώπινη φύση»

Tospirto team

«Η Έλενα Μαυρίδου ακολουθώντας τη μπεκετική οικονομία, τα κλόουνεσκ στοιχεία σε συνδυασμό με τα τραγικές αποχρώσεις στη γραφή του θεατρικού συγγραφέα, καθώς και το στοιχείο του της παροδικότητας του χρόνου έστησε μια παράσταση η οποία καταφέρνει να προκαλεί θυμηδία μέσα από την απελπισία. Οι πολλαπλασιασμένοι ήρωες του Μπέκετ που παρουσίασε η σκηνοθέτις στη σκηνή σε συνδυασμό με το “θέατρο μέσα στο θέατρο” που έστησε, προσέδωσαν έναν νέο αέρα στο θεατρικό έργο, διατυπώνοντας ταυτόχρονα με σαφήνεια την άποψη της Έλ. Μαυρίδου σε σχέση με το κείμενο. Ο άδειος χώρος του θεάτρου Χώρος όπου ανεβαίνει η παράσταση, βοήθησε προς την κατεύθυνση αυτή»

Πηγή – To Spirto

Περισσότερα για την Παραστάση εδώ

(11/04/2018)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΝΕΑ