“Οι σημειώσεις της Έλενας Μαυρίδου” – rejected.gr
Από Έλενα Μαυρίδου
Δημοσιεύτηκε στις 15.12.2021

7:30 το πρωί.

Ξεκινάει η μέρα μου.

Ετοιμασίες για το σχολείο.

Η κόρη μου λέει περήφανη “Σπουδάζω τώρα μαμά”.

Είναι 4 χρονών, προνήπιο. Γελάω, της δίνω ένα φιλί.

9 το πρωί. Pilates με τη Σοφία. Η προπονήτριά μου. Γυμναστική! Γελάμε, τραβάμε αναμνηστικές φωτό.

10 το πρωί. Στο θέατρο Χώρος. Ξεκινάει η πρόβα των Βακχών. Κόβουμε χάρτινες φιγούρες, παίζουμε με σκιές και δουλεύουμε το σώμα των χαρακτήρων που υποδυόμαστε. Είμαι η Αγαύη. Αγαπώ τα παιδιά.

Μεσημέρι. Στο σπίτι για φηγητό. Ζωγραφική. Λερωνόμαστε με μπογιές. “Θα γίνω ζωγράφος και κλόουν, μαμά”, μου λέει.

Απόγευμα. Πρόβα “Κοκκινοσκουφίτσα”. Μια παράσταση για παιδιά. Ένας θίασος με τεχνική, κέφι και δύναμη να παίξει με μάσκες και μαριονέττες. Δουλεύουμε σκληρά, γελάμε. Ταξιδεύουμε σε περιοδείες. Ταξιδεύαμε όλοι μαζί το καλοκαίρι που μας πέρασε. Ετοιμαζόμαστε για πρεμιέρα στην Αθήνα.

Βράδυ. Στήσιμο σκηνικού. “Ο Λάμπρος”. Μια εσωτερική προσευχή. Κόβω φιγούρες, παίζω με σκιές. Έρχεται ο Γιώργος στο θέατρο. Παίζει με τη λύρα του.

Παράσταση. Άλλα πρωινά. Μαθήματα. Ετήσιο εργαστήρι στο θέατρο “Χώρος”. Δουλειά με δερμάτινες μάσκες comedia del’ arte, μάσκες, στερεοτυπικές- ιστορικές μάσκες χαρακτήρων, μπερδεμένες με το πώς νιώθει ένας νέος άνθρωπος του σήμερα.

Καινούργιες ανάσες στα πράγματα. Αγαπώ τους ηθοποιούς, όταν εκπαιδεύονται. Όλα είναι δυνατά να συμβούν.

Στη δραματική σχολή. Αγία Βάρβαρα, Τεχνών 100. Τα μαθήματα εναλλάσσονται. Ένας υπέροχος κόσμος γεμάτο καινούργιες ιδέες.

Το βράδυ. Μπάνιο και παραμύθι.

Παιχνίδια με σκιές σε παιδικό δωμάτιο.

Αγάπη.

Καληνύχτα.

 

 Η Έλενα Μαυρίδου είναι ηθοποιός στο θέατρο ΧΩΡΟΣ στην Αθήνα. Φέτος, σκηνοθετεί τον “Λάμπρο”, την “Κοκκινοσκουφίτσα στο δάσος των Χριστουγέννων”, την “Πτέρυγα, μια παράσταση για τη μητρότητα” και τις “Βάκχες”.

 

Πηγή – rejected.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΝΕΑ