ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΑΝΑΔΡΟΜΗ
Το 2005 ο Χώρος ξεκινά την δραστηριότητα του ως περιοδεύων θίασος με στόχο την αναζήτηση με απενοχοποιημένη διάθεση μιας ταυτότητας απαλλαγμένης από τις ιστορικές ψευδαισθήσεις του παρελθόντος, ένα θέατρο μακριά από το φολκλόρ και τα στερεότυπα της ελληνικότητας και ταυτόχρονα την σκηνική εκπαίδευση ενός ηθοποιού αυτόνομου και καταρτισμένου, ώστε να μπορεί να ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις του σκηνικού κώδικα και της ζωής που επιβάλλει η συνεχής μετακίνηση και οι ανορθόδοξοι θεατρικοί χώροι.
Με κάθε του παραγωγή ο θίασος θα ταξιδέψει σε όλη την Ελλάδα σε μια ποικιλία θεατρικών και μη χώρων και θα έρθει σε επαφή με διαφορετικά είδη κοινού. Θα προσκληθεί σε φεστιβάλ στην Ευρώπη
(Euro Art Festival-Blagoevgrad-Βουλγαρία 2006, Dialog Festival-Wroslaw-Πολωνία 2007, 40ο Tampereen Teatterikesa -Tampere-Φινλανδία 2008, 43o Kontrapunkt International Festival-Szczecin-Πολωνία 2008, Sibiu International Theatre Festival-Sibiu-Ρουμανία 2009, Heidelbergerstuckemarkt-Χαϊδελβέργη-Γερμανία 2013, Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου-2006- 2007- 2010- 2012- 2013- 2015, Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας, Διεθνές Φεστιβάλ Κουκλοθεάτρου και Παντομίμας-Κιλκίς 2007, Διεθνές Φεστιβάλ Κουκλοθεάτρου και Παντομίμας- Λευκωσία-Κύπρος 2009) και θα συνεργαστεί με μεγάλους οργανισμούς (Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος, Δημοτικό Θέατρο Τρικάλων, Εθνικό Θέατρο, Φεστιβάλ Αθηνών & Επιδαύρου, Πανεπιστήμιο Κρήτης, Διεθνές Κρητολογικό Συνέδριο, Θέατρο Ριάλτο Λεμεσσός,Ίδρυμα Μ.Κακογιάννης, Στέγη Ιδρύματος Ωνάση).
Το 2008 η συνεργασία με το Εθνικό Θέατρο για το ανέβασμα του έργου του Σάκη Σερέφα “Λιωμένο Βούτυρο” σηματοδοτεί την εντονότερη σχέση του θιάσου με την Αθήνα και καταλήγει με την μετεγκατάσταση του “Χώρου” στην πρωτεύουσα.
Τον Μάρτιο του 2016 η Εταιρεία Θεάτρου Χώρος εγκαινιάζει τη θεατρική στέγη στην οδό Πραβίου 6 με την επωνυμία <<Χώρος>> ανοίγοντας ένα νέο κεφάλαιο στην ιστορία της.
Το θέατρο Χώρος είναι μια θεατρική σκηνή, ένας ανοιχτός και φιλόξενος χώρος νέων θεατρικών καλλιτεχνικών προτάσεων αλλά και σημαντικών εκπαιδευτικών προγραμμάτων.
Ο “Χώρος” εγκαινιάστηκε με την παράσταση Ορέστης του Ευριπίδη σε σκηνοθεσία Σ. Κακάλα το 2016. Από τότε έως σήμερα παρουσιάστηκαν εκεί όλες οι παραγωγές της εταιρείας θεάτρου Χώρος: Greek Freak-Ανεμοδαρμένα Ύψη (σκην. Σίμος Κακάλας), Περιμένοντας τον Γκοντό, Η Πτέρυγα (σκην. Έλενα Μαυρίδου).
Φιλοξενίες:
-Θα πεθάνω αν πεθάνεις, σκην. Έλενα Πέγκα
-Football, το παιχνίδι της ανθρωπότητας, σκην. Τριαντάφυλλος Δελής
-Dracula, σκην. Θοδωρής Ελευθεριάδης
-Σχόλιο για την Ηλέκτρα, σκην. Γιώργος Ματζιάρης
-Κεφάλαιο Αθήνα | Athens Capital, σκην. Δημήτρης Μπαμπίλης
-Καλλιόπη, ο δρόμος των τεράτων, σκην. Ηλέκτρα Ελληνικιώτη
-Father Help Us – Ένα Show για τον Πατέρα μου, σκην. Ηλίας Αδάμ
-Το μήνυμα, σκην. Ανθή Φουντά
-Οι κόρες, σκην. Μαριάννα Ράντου, Ηλέκτρα Σκορδά
Εκπαίδευση:
Στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Χώρου περιλαμβάνεται για 5ο συνεχόμενο χρόνο η λειτουργία του ετήσιου θεατρικού του εργαστηρίου με θέμα “Υποκριτική με μάσκα”, ενώ το 2019 για πρώτη φορά πραγματοποιήθηκε σεμινάριο δίμηνης διάρκειας σχεδιασμού φωτισμών και βίντεο για μουσικά θεάματα, θεατρικές παραστάσεις, video mapping, rigging, safety με τίτλο “Stage Lighting, Video Art and Safety. Design the Show” από τους Περικλή Μαθιέλλη και Χριστίνα Θανάσουλα. Επιπλέον, έχουν φιλοξενηθεί καταξιωμένοι καλλιτέχνες όπως η Αλεξάνδρα Καζάζου, η Ηλέκτρα Ελληνικιώτη, ο Κωνσταντίνος Μπιμπής, ο Αντώνης Μυριαγκός κ.ά., οι οποίοι πραγματοποίησαν σειρά σεμιναρίων υποκριτικής.
Βραβεία:
-2007 ο «Χώρος» βραβεύτηκε από την Ένωση Ελλήνων
Κριτικών για την παράσταση Απόκοπος καθώς και για την δραστηριότητα της στην περιφέρεια .
-2008 Έλενα Μαυρίδου (βραβείο Κουν και Μελίνα Μερκούρη)
Παραστάσεις:
The Goλfω project, Σπύρος Περεσιάδης Goλfω! 2004, Goλfω!summermix 2004, Goλfω! reloaded 2005, Goλfω!2.3 beta 2006, Goλfω!director’s cut 2013
Νούτικα, σε συνεργασία με το Δημοτικό Θέατρο Τρικάλων (καλοκαίρι 2006, εκτενής περιοδεία σε χωριά της Πίνδου)
Απόκοπος, του Μπεργαδή, (2006-10 Φεστιβάλ Αθηνών, Εκτενής περιοδεία Κρήτη)
Λιωμένο Βούτυρο, του Σάκη Σερέφα (2008 Εθνικό Θέατρο)
Recycle, (2009 Εθνικό Θέατρο)
Άσκηση Erofili 1, 2009 (Περιοδεία σε χωριά της Κρήτης)
Λιωμένο Βούτυρο revisited, (Περιοδεία 2010)
Άσκηση Erofili 2, 2010 Μικρή Επίδαυρος
Erofili synopsis, 2012 Φεστιβάλ Αθηνών, Περιοδεία
Σύσσημον, (2013 Επίδαυρος, ΕΜΣ ΚΘΒΕ)
Τέλος, (2013 Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών)
Ορέστης σπουδή Α, 2015 Θεσσαλονίκη περιοδεία, Χώρος
Ορέστης σπουδή Β, Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου 2015, Ελληνικό Φεστιβάλ
Ορέστης, θέατρο Χώρος 2016
Greek Freak/all star game, Ελληνικό Φεστιβάλ 2017
Greek Freak/fire and fury!, θέατρο Χώρος 2017
Ανεμοδαρμένα Ύψη, θέατρο Χώρος 2018
Περιμένοντας τον Γκοντό, θέατρο Χώρος 2018
Η Πτέρυγα, θέατρο Χώρος 2020
Η Κοκκινοσκουφίτσα και τα άγρια φύλλα, θέατρο Χώρος 2020
Ο Λάμπρος, θέατρο Χώρος 2021
Άλκηστις, θέατρο Χώρος 2022
Ρωμαίος και Ιουλιέτα Straight Outta Verona, θέατρο Χώρος 2022
Στόχοι-δράσεις:
• η καλλιτεχνική έρευνα γύρω από το λαϊκό θέατρο και τη χρήση της θεατρικής μάσκας
• η παρουσίαση εικονοπλαστικών σκηνοθετικών προτάσεων με θέματα κοινωνικού περιεχομένου όπως πχ. η μητρότητα και το παιδί (“Η Πτέρυγα”-2020)
• η παρουσίαση παραστάσεων ερευνητικού χαρακτήρα. (Το 2019-2020 φιλοξενήθηκαν παραστάσεις που πρωτοπαρουσιάστηκαν στην Πειραματική σκηνή του Εθνικού θεάτρου το 2018.)
• η παρουσίαση παραστάσεων για παιδιά με εργαλεία όπως οι μάσκες, οι κούκλες και οι μαριονέτες ( Η Κοκκινοσκουφίτσα και τα άγρια φύλλα)
• τόπος συνάντησης καλλιτεχνών, δημιουργία ενός πρόσφορου εδάφους συζήτησης με θέματα γύρω από το Ερευνητικό θέατρο
• καλλιτεχνικές συμπράξεις και συμπαραγωγές (Σύγχρονο θέατρο, Tempus Verum-Εν Αθήναις)
• έμφαση στην εκπαίδευση
• δημιουργία ετήσιου θεατρικού εργαστηρίου υποκριτικής για επαγγελματίες ως μετεκπαίδευση στην υποκριτική με βασικό άξονα την υποκριτική με μάσκα που απευθύνεται σε ηθοποιούς, σκηνοθέτες, κουκλοπαίχτες και performers.
• σεμινάρια υποκριτικής με καταξιωμένους σκηνοθέτες και δασκάλους υποκριτικής.
• τρίμηνα σεμινάρια σχεδιασμού φωτισμών.
• βραδιές ζωντανής παραδοσιακής μουσικής (Το θέατρο μετατρέπεται σ’ένα αλώνι, όπου μουσικοί και χορευτές γλεντούν υπό τους ήχους των παραδοσιακών οργάνων που συναντάμε σε ολόκληρη την Ελλάδα.)
Η εταιρεία θεάτρου Χώρος επιχορηγείται από το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού (Ανεμοδαρμένα Ύψη 2017, Η Πτέρυγα 2019, Βάκχες 2020).
ΕΝΟΙΚΙΑΣΗ ΤΟΥ ΧΩΡΟΥ ΜΑΣ
Το θέατρο «Χώρος» διατίθεται προς ενοικίαση για την πραγματοποίηση παραστάσεων για την σεζόν 2022-2023.
Το θέατρο μας βρίσκεται στην Αθήνα, στην οδό Πραβίου 6-8, στην περιοχή Βοτανικός. Αποτελείται από ισόγειο χώρο 200 τ.μ., φουαγιέ 88 τ.μ. με 2 wc, καμαρίνια με 2 wc και ντουζιέρες, πλήρως λειτουργική τουαλέτα ΑΜΕΑ και προαύλιο χώρο. Η σκηνή έχει διαστάσεις 11 Πλάτος επί 7 Βάθος και 6,5 μ. ύψος και το θέατρο κλιματίζεται.
Ο αριθμός θέσεων αποτελείται από 120-180 αναλόγως την διάταξη. Ο χώρος είναι άρτια ηχητικά εξοπλισμένος με ηχητικό σύστημα EV και JBL, ασύρματα χειλόφωνα, Sennheiser, δυναμικά και πυκνωτικά μικρόφωνα και κονσόλα ήχου Yamaha.
Στον φωτιστικό εξοπλισμό μας συμπεριλαμβάνεται Zoom Profile ETC and FOS, Pc, Fresnel, par64, led pars RGBW, white variable led pc, 1 moving head spot Clay Pay 1500 HPE, 1 moving head spot Chauvet Maverick, 40 dimmer channels και grandma 1 onpc console.
Το θέατρο Χώρος είναι μια θεατρική σκηνή, ένας ανοιχτός και φιλόξενος χώρος και σε νέες θεατρικές καλλιτεχνικές προτάσεις αλλά και σε σημαντικά εκπαιδευτικά προγράμματα, που δίνει την δυνατότητα σε καλλιτέχνες και ηθοποιούς όχι μόνο να παρουσιάσουν την δουλειά τους αλλά και να την αναπτύξουν σε ένα περιβάλλον που αναζητά και δίνει «χώρο» στην έμπνευση και την δημιουργικότητα.
Για οποιαδήποτε πληροφορία μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας και θα χαρούμε να σας γνωρίσουμε! Εσάς και το έργο σας!
Εργαζόμενοι στο θέατρο χώρος
Η Δήμητρα Κούζα είναι απόφοιτη του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος. Εργάζεται στο θέατρο και τον κινηματογράφο και διδάσκει υποκριτική στο ετήσιο εργαστήρι του θεάτρου Χώρος. Μαζί με την Έλενα Μαυρίδου είναι ιδιοκτήτριες του θεάτρου Χώρος και έχουν την καλλιτεχνική του διεύθυνση. Ως ηθοποιός έχει συνεργαστεί με τους σκηνοθέτες: Έλενα Μαυρίδου, Σίμο Κακάλα, , Fernando Rubio, Ελένη Ευθυμίου, Δαμιανό Κωνσταντινίδη, Δημήτρη Κανελλόπουλο, Θανάση Τότσικα, Δημήτρη Πούλο κ.α. Με παραστάσεις έχει ταξιδέψει σε όλη την Ελλάδα, σε παραμεθόριες περιοχές, αστικά κέντρα, διεθνή φεστιβάλ τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό. Έχει συνεργαστεί με το Εθνικό θέατρο, το Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου, τη Στέγη Ιδρύματος Ωνάση, το ΚΘΒΕ, το Θέατρο Τέχνης, το Ίδρυμα Μ. Κακογιάννης κ.α.
Photo by Peg Leg Green
Η Έλενα Μαυρίδου είναι απόφοιτη του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος. Μαζί με την Δήμητρα Κούζα είναι ιδιοκτήτριες του θεάτρου Χώρος και έχουν την καλλιτεχνική του διεύθυνση. Διδάσκει υποκριτική στο ετήσιο εργαστήρι του θεάτρου Χώρος καθώς και υποκριτική-αυτοσχεδιασμό στην Ανώτερη Δραματική Σχολή του Δήμου Αγίας Βαρβάρας «Ιάκωβος Καμπανέλλης» και στην Ανώτερη Ιδιωτική Σχολή Δραματικής Τέχνης «Τεχνών Εκατό» του Λάκη Λαζόπουλου. Ως ηθοποιός έχει συνεργαστεί με τους σκηνοθέτες: Σίμο Κακάλα, Μιχαήλ Μαρμαρινό, Κατερίνα Ευαγγελάτου, Γιώργο Ζώη, Πέννυ Παναγιωτοπούλου, Dominik Moll , Mustafa Avkiran, Σωτήρη Χατζάκη, Βίκτωρα Αρδίτη κ.α. Ως σκηνοθέτις έχει σκηνοθετήσει τις παραστάσεις: Περιμένοντας τον Γκοντό, Η Πτέρυγα, Ο Λάμπρος, Κοκκινοσκουφίτσα στο δάσος των παραμυθιών. Έχει βραβευτεί με το βραβείο καλύτερης γυναικείας ερμηνείας «Μελίνα Μερκούρη» 2008, βραβείο καλύτερης γυναικείας ερμηνείας «Κάρολος Κουν» 2008 και το βραβείο καλύτερης γυναικείας ερμηνείας για την ελληνική ταινία μικρού μήκους «Ράγες» της Ελίνας Φέσσα-Νύχτες Πρεμιέρας 2017.
Γεννήθηκε το 1984 στην Δράμα. Είναι απόφοιτος του τμήματος Πληροφορικής του Α.Π.Θ. και του τμήματος Μουσικής Τεχνολογίας του London College of Music, Thames Valley University. Έχει γράψει μουσική για τις θεατρικές παραστάσεις “Ο Λάμπρος”, “H Πτέρυγα”,“Περιμένοντας τον Γκοντό” (Έλενα Μαυρίδου),“Golfodirector’scut” και “Τέλος” (Σίμος Κακάλας), “Cleansed” (Έφη Γούση), “Η Ωραία του Πέραν” (Θεοδώρα Καπράλου – Γιώργος Παπαγεωργίου) και για την ταινία μικρού μήκους “Μήδεια Μελέα” (Χρήστος Καράμπελας).Έχει επιμεληθεί μουσικά τις παραστάσεις “Αποχαιρετιστήριο δείπνο” και “Πνεύμονες” (Δημήτρης Λάλος). Έχει συμμετάσχει ως μουσικός επί σκηνής στις παραστάσεις “Άσκηση Επίδαυρος Σύσσημον” (Σίμος Κακάλας) και“Πέρσες”, μια παραγωγή του Εθνικού Θεάτρου σε σκηνοθεσία του Δημήτρη Λιγνάδη.
Από το 2013 εργάζεται και ως οργανοποιός έχοντας αποφοιτήσει από το τμήμα οργανοποιίας της σχολής “Σίμων Καράς” με δάσκαλο τον Μανώλη Γιαννουλάκη.
Συμμετείχε στην 8η και 9η Συνάντηση λύρας και οργάνων με δοξάρι (2015,2017) που γίνεται στην Κάσο, αντιπροσωπεύοντας την λύρα Μακεδονίας. Ώς οργανοποιός έχει λάβει μέρος στην 1η και 2η Έκθεση παραδοσιακής οργανοποιίας της σχολής ΚΕΠΕΜ “Σίμων Καράς”.Από το 2019 διδάσκει λύρα Μακεδονίας και Θράκης στη σχολή ΚΕΠΕΜ “Σίμων Καράς”.
Photo by Peg Leg Green
Η Γιάννα Αλ Νακά γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη. Είναι απόφοιτος της Ιατρικής Σχολής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης και έχει λάβει τίτλο ειδικότητας στη Μαιευτική –Γυναικολογία. To 2012 ξεκίνησε την εκπαίδευση της στο θέατρο, παρακολουθώντας τριετή εργαστήρια υποκριτικής με τους Ρ.Μιχαηλίδου, Α.Δουρμάζερ, Σ.Κακκάλα, Ε.Μαυρίδου, και σειρά σεμιναρίων με τους J.Britton, J.Beck, C.Bombardini, Λ.Κονιόρδου, Α.Παππά, Α. Σερβετάλη κ.α.
Παράλληλα ολοκλήρωσε το εκπαιδευτικό πρόγραμμα “Χοροθεραπεία: Θεωρία και Πράξη” του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.
Το 2018 έλαβε εκπαίδευση στην περιγεννητική (prenatal) και μεταγεννητική (postnatal) yoga και πιστοποίηση ως δασκάλα yoga από το Διεθνή Οργανισμό Yoga Alliance USA.
Διδάσκει μαθήματα hatha yoga, yoga nidra, prenatal-postnatal yoga.
Από το 2018 συνεργάζεται με το Θέατρο Χώρος ως βοηθός σκηνοθέτη και υπεύθυνη παραγωγής.
Photo by Peg Leg Green
Γεννήθηκε το 1979 στην Αθήνα. Μελετάει το φως από την ηλικία των 18 χρόνων. Έχει σχεδιάσει φωτισμούς για θεατρικές παραστάσεις σε πολλά θέατρα στην Αθήνα, σε όλη την Ελλάδα και στο εξωτερικό μεταξύ αυτών και στο Εθνικό, στο θέατρο της Επιδαύρου, στο Φεστιβάλ Αθηνών, στην Λυρική σκηνή και στο Ηρώδειο. Συνεργάτης στο θέατρο της Εταιρείας θεάτρου Χώρος σε σκηνοθεσίες του Σίμου Κακάλα, της Μάρθας Φριντζήλα, του Δημήτρη Μαλισσόβα, στον χορό των RootlessRoot, των Jukstapoz, της Μαρίας Γοργίας, και πολλών άλλων. Έχει σχεδιάσει επίσης τους φωτισμούς για κάποιες από τις μεγαλύτερες μουσικές παραγωγές στην Ελλάδα. Ενδεικτικά τα τελευταία χρόνια συνεργάζεται με την Χάρις Αλεξίου, την Τάνια Τσανακλίδου, το Διονύση Σαββόπουλο, την Μαρινέλλα, τον Λαυρέντη Μαχαιρίτσα, τους Πυξ Λαξ κ.α. Εργάζεται επίσης ως διευθυντής φωτογραφίας και σκηνοθέτης μουσικών και θεατρικών πολυκάμερων παραγωγών, βιντεοκλίπ και ταινιών μικρού μήκους.
Photo by Peg Leg Green
Η Ιωάννα Πιταούλη είναι ηθοποιός και βοηθός σκηνοθέτη. Είναι απόφοιτη της Θεολογικής Σχολής (ΕΚΠΑ) και της Ανώτερης Σχολής Δραματικής Τέχνης «Βεάκη». Έχει εργαστεί ως βοηθός σκηνοθέτη του Γιάννη Χουβαρδά και ως ηθοποιός έχει συνεργαστεί με τους σκηνοθέτες: Ένκε Φεζολλάρι, Νίκο Καμτσή, Αντώνη Βαλληνδρά, Ανδρέα Παύλου. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια υποκριτικής με τους Δημήτρη Λάλο, Ακύλλα Καραζήση κ.α. καθώς και το ετήσιο εργαστήρι υποκριτικής της Έλενας Μαυρίδου και της Δήμητρας Κούζα. Από το 2020 συνεργάζεται με το Θέατρο Χώρος ως βοηθός σκηνοθέτη και υπεύθυνη παραγωγής.
Photo by Peg Leg Green
O Γιάννης Σίμος γεννήθηκε το 1992 στην Αθήνα. Σπούδασε Λογοθεραπεία στo Aegean Omiros College και είναι απόφοιτος της Ανώτερης Δραματικής Σχολής «Δήλος». Έχει συνεργαστεί ως ηθοποιός με τους σκηνοθέτες: Γιάννη Παναγόπουλο, Σίμο Κακάλα, Γεωργία Μαυραγάνη, Δήμητρα Χατούπη, Χρήστο Θεοδωρίδη, Έλενα Μαυρίδου, Λευτέρη Χαρίτο, Στράτο Μαρκίδη, Nikos Labot, Mυρτώ Κοντοβά. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια υποκριτικής με τους Richard Neoczym, Αλεξάνδρα Καζάζου, Λυδία Κονιόρδου, Τζωρτζίνα Κακουδάκη κ.α. Aπό το 2020 συνεργάζεται με το Θέατρο Χώρος ως υπεύθυνος οργάνωσης σεμιναρίων υποκριτικής.
Photo by Peg Leg Green
Η Μαρία Τσολάκη δραστηριοποιείται δεκαεννιά χρόνια στο χώρο της πολιτιστικής επικοινωνίας. Με ιδιαίτερη εξειδίκευση σε θέματα πολιτιστικού marketing, γραφείου τύπου, χορηγιών επικοινωνίας και διοργάνωσης press events στο χώρο του θεάτρου, της μουσικής, του βιβλίου και των εικαστικών, τα τελευταία χρόνια είναι μόνιμη συνεργάτιδα του Θεάτρου του Νέου Κόσμου, των Εκδόσεων Μικρή Άρκτος, της Φιλαρμόνια Ορχήστρα Αθηνών, κ.ά. Στις συνεργασίες τις μετράει επίσης το Ίδρυμα Βασίλη και ΕΛίζας Γουλανδρή, την Αμερικανική Σχολή Κλασικών Σπουδών στην Αθήνα, το Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου, την Μπιενάλε Δυτικών Βαλκανίων, την Κρατική Σχολή Ορχηστικής Τέχνης κ.ά. Για πολλά χρόνια είχε αναλάβει την προβολή όλων των μεγάλων διοργανώσεων στο Θέατρο Badminton. Ενδεικτικά αναφέρονται οι παραστάσεις Cats, Evita, West Side Story, MAMMA MIA!, Matthew Bourne’s Swan Lake και Scissorhands, οι μετακκλήσεις του Κρατικού Θεάτρου της Μόσχας και του Κρατικού Θεάτρου της Πράγας, τα Μπαλέτα Béjart Lausanne και ο David Copperfield.
Photo by Peg Leg Green
Η Δανάη Γκουτκίδου γεννήθηκε στην Λάρισα το 1993. Το 2017 αποφοίτησε με αριστείo από το Τμήμα Θεατρικών Σπουδών – Σχολή Καλών Τεχνών του ΠΑ.ΠΕΛ. Ως φοιτήτρια ακόμη εργάσθηκε ως βοηθός σκηνοθέτη, ενώ παράλληλα ήταν υπεύθυνη επικοινωνίας στο Λύκειο Επιδαύρου του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου. Από το 2017 ασχολείται με το θεατρικό παιχνίδι για παιδιά και ενήλικες, κάνοντας θερινά εργαστήρια στη Λήμνο ενώ η ομάδα της έχει συμμετάσχει δις στο Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος Νέων στις Συρακούσες. Το 2019 έλαβε υποτροφία για τις μεταπτυχιακές της σπουδές στο διεθνές πρόγραμμα Digital Media, Communication and Journalism στο Τμήμα Δημοσιογραφίας & ΜΜΕ του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης ενώ σήμερα εργάζεται στον τομέα της Ψηφιακής Επικοινωνίας.
Photo by Peg Leg Green
Ο Κωνσταντίνος Αλέξης είναι απόφοιτος του τμήματος Πληροφορικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και απόφοιτος της Δραματικής Σχολής Δήλος. Έχει εργαστεί ως ηθοποιός και έχει παρακολουθήσει σεμινάρια και εργαστήρια με τους Richard Nieoczym, Αλεξάνδρα Καζάζου, Έλενα Μαυρίδου, Σίμος Κακάλας, Μάρθα Φριντζήλα κ.ά. Από τα τέλη του 2020, ζει και εργάζεται στο Βερολίνο ως Frontend Web Developer. Είναι ο δημιουργός και διαχειριστής του παρόντος ιστοχόρου