Ετήσιο Εργαστήρι υποκριτικής

Ετήσιο Εργαστήρι Υποκριτικής της Εταιρίας Θεάτρου Χώρος

Την επιτυχημένη του λειτουργία συνεχίζει για 5ο χρόνο το Ετήσιο Εργαστήρι Υποκριτικής της Εταιρείας Θεάτρου Χώρος, με κεντρικό άξονα την υποκριτική με μάσκα. Μια μέθοδος κι ένα εργαλείο που δημιουργεί το κατάλληλο έδαφος, ώστε ο ηθοποιός να εξασκήσει σε βάθος τις προσωπικές του δυναμικές, ποιότητες και δυνατότητες και να ανακαλύψει τον σκηνικό του εαυτό.

Το Εργαστήριο θα διαρκέσει απ’ τις 19 Οκτωβρίου έως τις 31 Μαΐου και απευθύνεται σε επαγγελματίες ηθοποιούς, σπουδαστές, κουκλοπαίχτες, performers.

Α’ Κύκλος | Ουδετερότητα

Κατά τη διάρκεια του Α’ Κύκλου, οι συμμετέχοντες θα ανακαλύψουν και θα διευρύνουν τις σωματικές και φωνητικές τους δυνατότητες. Τα κέντρα κίνησης, η ενεργή ακινησία, ο αυτοσχεδιασμός, η ουδέτερη μάσκα, οι βασικές αρχές της αφήγησης και η πρώτη προσέγγιση της ανάγνωσης ενός κειμένου θα χρησιμεύσουν ως εργαλεία που θα προετοιμάσουν τον ηθοποιό για την επαφή του με τη μάσκα χαρακτήρα.

Β’ Κύκλος | Μάσκα Χαρακτήρα

Κατά τη διάρκεια του Β’ κύκλου θα γίνει εισαγωγή στην ολόκληρη μάσκα (full face mask) και τη μάσκα χαρακτήρα (character mask). Μέσα απ’ τη μεθοδολογία της μάσκας, θα διερευνηθεί η δημιουργία ενός χαρακτήρα απ’ την αρχή: η σωματική του συμπεριφορά, η φωνή του, οι χειρονομίες του. Παράλληλα, μέσα απ’ τον λεκτικό και σωματικό αυτοσχεδιασμό, θ’ αποκαλυφθεί ο τρόπος με τον οποίο ο χαρακτήρας θα αποκτήσει σκηνική υπόσταση.

Γ’ Κύκλος | Παρουσίαση

Στον Γ’ και τελευταίο κύκλο του εργαστηρίου, οι μάσκες χαρακτήρα έρχονται σε επαφή μεταξύ τους αλλά και με δοσμένα κείμενα, αλληλεπιδρούν και αυτοσχεδιάζουν λεκτικά, με στόχο τη δημιουργία μιας παρουσίασης-παράστασης στο θέατρο Χώρος.

Κάθε Δευτέρα από 11/10 έως 6/6 | 11:00-16:00
  • Εξόφληση σε τρεις δόσεις των 320€ (Σύνολο 960€)
  • 20% έκπτωση σε περίπτωση προεξόφλησης (Σύνολο 768€)
? horosworkshops@gmail.com
☎️ 6988441969
ή πατήστε εδώ και στείλτε μας e-mail μέσω της φόρμας επικοινωνίας

Οι Μασκεσ του θεατρου χωρος

Commedia dell'arte

Δείτε όλες τις μάσκες του Θεάτρου χώρους οι οποίες χρησιμοποιούνται ως διδακτικό υλικό για το ετήσιο εργαστήρι του Χώρου μας

Gallery εργαστηριου

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ | ΑΝΟΙΧΤΕΣ ΕΓΓΡΑΦΕΣ