Βραδιές Παραδοσιακής Μουσικής

Το θέατρο “Χώρος” μετατρέπεται σε ένα αλώνι, όπου μουσικοί και χορευτές γλεντούν υπό τους ήχους των  παραδοσιακών οργάνων και σκοπών που συναντούμε σε ολόκληρη την Ελλάδα.

Με μουσική αφετηρία τη Δράμα και την μουσική της παράδοση ξεκίνησε ένα ταξίδι σύμπραξης με διάφορες περιοχές της Ελλάδας.Ο Γιώργος Μαυρίδης, λυράρης και παραδοσιακός μουσικός με καταγωγή από την Δράμα, καλεί μουσικούς από τις υπόλοιπες περιοχές της χώρας για να συμπράξουν σε ένα γλέντι από κοινού. Το θέατρο γεμίζει με χορούς και μουσικές που φέρουν έναν αρχέγονο δυναμισμό ικανό να ξεσηκώσει ή να μαγέψει κάθε ακροατή. Μελωδίες και ρυθμοί που είναι άρρηκτα συνδεδεμένα τόσο με τον χορό όσο και με πανάρχαια δρώμενα που κρατούν έως σήμερα και αποτελούν τον πρόδρομο του θεάτρου.

Αρχέγονα όργανα όπως οι τρίχορδες αχλαδόσχημες λύρες, Μακεδονίας, Θράκης και Πόντου, το νταούλι, ο νταιρές, και διάφορα άλλα παραδοσιακά όργανα, σμίγουν και ενώνουν τις φωνές τους σε ένα γλέντι που μεταφέρει την ατμόσφαιρα της υπαίθρου και των λαϊκών δρωμένων στο αστικό περιβάλλον της Αθήνας.

Στις μουσικές βραδιές οι θεατές έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν κρασιά μέσα από μια ποικιλία βραβευμένων οινοποιών της Δράμας καθώς και νόστιμους χειροποίητους μεζέδες.

Πραγματοποιήθηκαν οι μουσικές βραδιές:

Μουσικές από τη Θράκη και τη Δράμα: 12/10/2019

Μουσικές και Χοροί από την Δράμα: 16/03/2019 & 11/05/2019

Μουσικές από τη Δράμα και τον Πόντο: 09/11/2019 21.00

Συντελεστές

Λύρα Μακεδονίας, τραγούδι: Γιώργος Μαυρίδης

Λύρα Θράκης, τραγούδι: Χάρης Πορφυρίδης

Λύρα Πόντου, τραγούδι: Χρήστος Ναβροζίδης

Νταχαρέ: Στρατής Σκουρκέας, Κατερίνα Ελευθερίου, Ανδρέας Δρακόπουλος

Νταούλι: Νώντας Κυργιάκης , Άγγελος Μούτσα

Φωτογραφίες: Περικλής Μαθιέλλης